Urzică

Urtica dioica L.

Familia plantei Urticacee

UTILIZAREA ÎN FABRICAREA PRODUSELOR KLORANE

Urzica este folosită în fabricarea produselor capilare KLORANE pentru proprietățile antiseboreice.

CARACTERISTICI ALE EXTRACTULUI VEGETAL

Extractul de urzică se obține cu ajutorul unei soluții hidroalcoolice, din rădăcina plantei. Acesta conține compuși policiclici care acționează asupra enzimei care intervine în generarea sebumului.

Șampon uscat Șampon uscat

FIȘĂ BOTANICĂ

Urzica este o plantă nitrofilă care se întâlnește în apropierea locuințelor în dărâmături și în șanțuri.
Tulpina și limbul sunt acoperite de pori urticanți filiformi și unicelulari, vizibili cu ochiul liber. Florile, de obicei unisexuate sunt dispuse în ciorchini lungi și ramificați care se găsesc dedesubtul frunzelor. Părțile subterane sunt compuse dintr-o tulpină subterană care urcă pe verticală, și dintr-o rădăcină de culoare gălbuie coborând nu prea adânc în sol.

UTILIZĂRI TRADIȚIONALE

De-a lungul secolelor, urzicii i-au fost atribuite numeroase proprietăți: afrodiziace, expectorante, diuretice, antidiareice, hemostatice, antidiabetice, emenagogice, depurative, reparatoare. Aceasta are o acțiune la fel de eficace în combaterea afecțiunilor pielii, în special ale acneei și ale eczemei. Rădăcina de urzică reprezintă de asemenea un excelent tonfiant al pielii capului, luptând împotriva mătreții și a căderii părului.

KLORANE Părul

TENDINȚĂ DE PĂR GRAS

Urzică

Șamponul tratament KLORANE cu extract de urzică.
Părul dumneavoastră este gras? Îi lipsește suplețea? Sunteți obligat(ă) să vă spălați părul foarte des pentru a asigura curățenia și suplețea acestuia?
Reduceți excesul de sebum al pielii capului dvs., spălați-vă părul mai rar, păstrându-l curat mai mult timp datorită șamponului tratament KLORANE cu extract de urzică. Compușii policlinici antiseboreici cu extract de urzică reglează activitatea glandelor sebacee.

FAVORITE

0  produs(e)

ÎMI PREGĂTESC VIZITA LA FARMACIE

Nu ați selectat încă niciun produs