Magnolie

Magnolia grandiflora L.

Familia plantei Magnoliacee

UTILIZAREA ÎN FABRICAREA PRODUSELOR KLORANE

Industria cosmetică utilizează floarea de magnolie pentru proprietățile sale odorante, în fabricarea parfumurilor, a uleiurilor esențiale și bețișoarelor parfumate. Laboratoarele KLORANE au împins cercetarea și mai departe și au descoperit puterea reflectorizantă a cerii de magnolie. Am ales să deci specia Magnolia grandiflora L., pe care o cultivăm în sud-vestul Franței respectând ecosistemul care ne înconjoară, în pepinierele din Engandou, cu acest partener care se conformează instrucțiunilor riguroase din specificațiile tehnice ale polului Phytofilière® al KLORANE.
Acest extract se obține prin imersiunea frunzelor într-un solvent organic. După ce ceara devine solubilă, este prelevată soluția iar solventul se evaporă. Reziduul reprezintă ceara brută, care este filtrată meticulos și este standardizată și incorporată gamei de produse de îngrijire capilară KLORANE pe bază de ceară de magnolie.

CARACTERISTICI ALE EXTRACTULUI VEGETAL

Magnolia, plantă maiestoasă din familia magnoliaceelor, se distinge prin rezistența și strălucirea frunzelor sale. Această strălucire remarcabilă provine din prezența unui strat fin de ceară la suprafața acestora, care acoperă cuticula lor și le protejează de agenții patogeni, de deshidratare și de razele UV: această ceară acționează prin reflectarea luminii conferind frunzelor această strălucire excepțională.

FIȘĂ BOTANICĂ

Magnolia este un arbore înalt și frumos cu formă piramidală, cu o înălțime putând atinge până la 30 m în stare naturală. Frunzișul său rezistent se compune din frunze dure simple, ovale și eliptice cu marginile netede. Partea superioară a acestora este acoperită de un strat de culoare verde strălucitor.

Magnolia are particularitatea de a înflori foarte târziu, după vârsta de 25 de ani. Înflorirea are loc între iunie și octombrie în Franța, perioadă în care copacii sunt acoperiți de splendide flori frumos mirositoare.

UTILIZĂRI TRADIȚIONALE

În medicina tradițională chineză și japoneză, scoarța speciei Magnolia officinalis este utilizată de demult în numeroase preparate. Aceasta este recunoscută în special pentru principiile sale active eficace în cazul bolilor nervoase și al problemelor intestinale, dar și pentru tratarea tusei, a astmului și a sinuzitei. În obținerea anumitor preparate medicinale sunt utilizate de asemenea extractele mugurilor speciei Magnolia salicifoli L. care au proprietăți antiinflamatorii, neuromusculare și anti-alergice.

KLORANE Părul

STRĂLUCIRE

Magnolie

Redați-i părului dumneavoastră strălucirea intensă.
Principalul criteriu de frumusețe a părului, strălucirea, este totodată expresia deplinei sănătăți a fibrelor capilare. Astfel, orice tip de păr ați avea, visați să aveți o podoabă capilară plină de luminozitate, de o strălucire inegalabilă. Fiind supus însă agresiunilor externe repetate (razele UV, poluarea), perierii și altor tratamente chimice, părul dvs. devine lipsit de luciu, își pierde strălucirea naturală: cuticula se distruge, firele despicate ies în afară și părul nu mai reflectă perfect lumina.
Pentru a scoate în evidență și a intensifica strălucirea părului dvs., Laboratoarele KLORANE s-au bazat pe expertiza lor vegetală și științifică pentru a extrage din natură soluția pentru strălucirea absolută: frunzele de magnolie.
Descoperiți gama de produse de îngrijire CU EXTRACT DE CEARĂ DE MAGNOLIE care conferă STRĂLUCIRE INTENSĂ ȘI PROTECȚIE

  • Șampon cu extract de ceară de magnolie
    > Descoperă
  • Apă cu efect de strălucire cu extract de ceară de magnolie
    > Descoperă
  • Balsam cu extract de ceară de magnolie
    > Descoperă

FAVORITE

0  produs(e)

ÎMI PREGĂTESC VIZITA LA FARMACIE

Nu ați selectat încă niciun produs