Bujor chinezesc

Paeonia lactiflora Pall.

Familia plantei Paeoniacee

UTILIZAREA ÎN FABRICAREA PRODUSELOR KLORANE

Cultivăm bujorul chinezesc în provinciile Shaanxi și Gansi respectând ecosistemul care ne înconjoară și controlăm calitatea fiecărei plante recoltate conform instrucțiunilor din specificațiile tehnice ale polului Phytofilière® al KLORANE. Culegem manual rădăcinile fiecărui răsad, le decojim, le opărim și le uscăm la soare. Din aceste rădăcini, extragem un ingredient activ ale cărui proprietăți calmante și antiiritante au fost brevetate de către KLORANE și pe care îl incorporăm șamponului KLORANE cu extract de bujor.

CARACTERISTICI ALE EXTRACTULUI VEGETAL

Bujorul, plantă erbacee originară din Asia făcând parte din familia Paeoniacee, este utilizată în mod tradițional pentru virtuțile sale calmante. Am ales să cultivăm specia Paeonia lactiflora Pall. datorită concentrației sale în peoniflorină, moleculă ale cărei proprietăți antiiritante, calmante și a cărei acțiune împotriva radicalilor liberi au fost demonstrate științific.

FIȘĂ BOTANICĂ

Bujorii sunt plante ornamentale deosebite originare din Extremul Orient și îndeosebi din China.

Bujorul chinezesc are rădăcini cilindrice, uniforme și drepte. Tulpinile sale, înalte de 60-80 cm, sunt glabre și ramificate. Florile, dispuse spre vârfurile tulpinilor sau dedesubtul frunzelor, sunt solitare sau mai rar grupate câte 2 sau câte 3. Având o dimensiune de 7-10 cm, acestea sunt simple și frumos parfumate.

UTILIZĂRI TRADIȚIONALE

Rădăcina speciei de bujor numită lactiflora este utilizată încă din secolul XI pentru proprietățile sale colagoge. În prezent, aceasta este prescrisă în medicina chinezească în combaterea stazelor de sânge, în tratarea anumitor afecțiuni febrile. Este utilizată de asemenea destul de mult în dermatologie pentru efectul său antiinflamatoriu. În domeniul produselor cosmetice, diferitele formule antioxidante care conțin peoniflorina sunt utilizate împotriva îmbătrânirii pielii.

KLORANE Părul

PIELEA CAPULUI IRITATĂ

Bujor chinezesc

Șampon calmant KLORANE cu extract de bujor.
Aveți pielea capului iritată? Aveți mâncărimi la nivel capilar? Șamponul calmant KLORANE cu extract de bujor calmează iritațiile pielii capului și atenuează senzația de mâncărime. Laboratoarele KLORANE au selecționat extractul de bujor pentru proprietățile sale anti-iritante, calmante și de combatere a radicalilor liberi.

FAVORITE

0  produs(e)

ÎMI PREGĂTESC VIZITA LA FARMACIE

Nu ați selectat încă niciun produs