Călțunaș

Tropaeolum majus L.

Familia plantei Tropaeolacee

UTILIZAREA ÎN FABRICAREA PRODUSELOR KLORANE

Cultivăm călțunașul în sud-vestul Franței respectând ecosistemul care ne înconjoară și controlăm calitatea fiecărei plante recoltate conform instrucțiunilor din specificațiile tehnice ale polului Phytofilière® al KLORANE. Recoltăm plantele manual și după ce le uscăm extragem din acestea ingredienții activi, pe care îi concentrăm într-un extract care va fi incorporat șamponului KLORANE cu extract de călțunaș.

CARACTERISTICI ALE EXTRACTULUI VEGETAL

Originar din America de sud, călțunașul este utilizat în mod tradițional pentru proprietățile sale antiseptice. Am ales să cultivăm specia Tropaeolum majus L. datorită concentrației sale în glucotropeolin, o moleculă cu proprietăți purificatoare a cărei eficacitate a fost demonstrată științific.

FIȘĂ BOTANICĂ

Călțunașul este o plantă erbacee agățătoare, a cărei rădăcină se continuă cu tulpini care se cațără pe orice element de sprijin pe care-l găsesc. Frunzele alternante, rotunde se mai numesc și peltate deoarece pețiolul este inserat în mijlocul limbului. Datorită acestui aspect de scut sau trofeu, i s-a dat acestei plante numele grec de: „tropaion”.
Florile plantei, sub formă de trompetă, sunt de un galben-portocaliu intens. Forma acestora evocă gluga sau capișonul purtat de capucini, călugării francezi de la care i se trage numele de „capucine” în limba franceză.

UTILIZĂRI TRADIȚIONALE

Folosit din negura timpurilor în Mexic și în Peru ca dezinfectant, cicatrizant și expectorant, călțunașul este utilizat în prezent în dermo-cosmetologie pentru tratarea afecțiunilor pielii, ale unghiilor și ale pielii capului, precum și într-un caz specific de afecțiune bronhică.
Semințele cu un efect purgativ puternic pot fi consumate ca și caperele.

KLORANE Părul

MĂTREAȚĂ Păr uscat

Călțunaș

Șampon tratament anti-mătreață KLORANE cu extract de călțunaș.
Aveți mătreață fină, albă, care se desprinde ușor de pielea capului? Șamponul anti-mătreață KLORANE cu extract de călțunaș rezolvă în mod eficace problema mătreții uscate. Laboratoarele KLORANE au selecționat extractul de călțunaș pentru proprietățile sale purificatoare.

FAVORITE

0  produs(e)

ÎMI PREGĂTESC VIZITA LA FARMACIE

Nu ați selectat încă niciun produs