Mirt

Myrtus communis L.

Familia plantei Mirtacee

UTILIZAREA ÎN FABRICAREA PRODUSELOR KLORANE

Cultivăm mirtul în Maroc respectând ecosistemul care ne înconjoară și controlăm calitatea fiecărui fruct recoltat conform instrucțiunilor din specificațiile tehnice ale polului Phytofilière® al KLORANE. Din frunzele recoltate manual, extragem ingredientul său activ sub forma unui extract a cărui eficacitate a fost brevetată de către KLORANE. Acest extract este incorporat în șamponul KLORANE cu extract de mirt.

CARACTERISTICI ALE EXTRACTULUI VEGETAL

Mirtul, arbust din familia mirtaceelor este utilizat în mod tradițional pentru proprietățile sale astringente. Am ales să cultivăm specia Myrtus communis L. datorită concentrației sale în polifenoli, molecule cu proprietăți deosebite purificatoare și anti-mătreață a căror eficacitate a fost demonstrată științific. Asociați zinc piriton-ului acești polifenoli au o acțiune eficace în tratarea Pityrosporum ovale, drojdia responsabilă de apariția cojilor de mătreață care provoacă formarea mătreții grase.

FIȘĂ BOTANICĂ

Mirtul este un arbust peren atingând o înălțime de 2-3 metri, răspândit pe tot litoralul mediteranean.
Tulpina mirtului este acoperită de o scoarță roșiatică. Frunzele sale ovale, dispuse simetric de o parte și de alta a tulpinii, sunt foarte rezistente. Florile albe, cu miros puternic sunt dispuse dedesubtul frunzelor. Fructul, negru-albăstrui la maturitate este ovoid și cărnos.
Toate părțile plantei conțin buzunare secretoare schizogene cu uleiuri esențiale care îi conferă mirosul său suav.

UTILIZĂRI TRADIȚIONALE

Datorită proprietăților sale de expectorant, mirtul a fost recomandat pentru tratarea afecțiunilor sistemului respirator dar și în tratamentul durerilor gastrice. În practicile medicale populare acesta este de asemenea utilizat împotriva leucoreei, în tratarea tulburărilor sistemului nervos, și a bolilor de ficat.
Proprietățile astringente ale mirtului sunt întrebuințate în combaterea diverselor afecțiuni cutanate și îndeosebi în tratarea psoriazisului.

KLORANE Părul

MĂTREAȚĂ Păr gras

Mirt

Șampon tratament anti-mătreață KLORANE cu extract de mirt. Aveți mătreață în cantitate redusă și o piele a capului grasă și iritată? Șamponul tratament anti-mătreață KLORANE cu extract de mirt rezolvă în mod eficace problema mătreții grase, aderente la pielea capului. Laboratoarele KLORANE au selecționat extractul de mirt pentru proprietățile sale purificatoare și de combatere a mătreții.

FAVORITE

0  produs(e)

ÎMI PREGĂTESC VIZITA LA FARMACIE

Nu ați selectat încă niciun produs