Papirus

Cyperus esculentus L.

Familia plantei Ciperacee

UTILIZAREA ÎN FABRICAREA PRODUSELOR KLORANE

Cultivăm papirusul în Spania respectând ecosistemul care ne înconjoară și controlăm calitatea fiecărei plante recoltate conform instrucțiunilor din specificațiile tehnice ale polului Phytofilière® al KLORANE. Din tuberculii fin măcinați, extragem un ulei galben auriu care prin emulsionare va permite obținerea laptelui de papirus incorporat șamponului și produselor de îngrijire cu efect de netezire KLORANE cu lapte de papirus.

CARACTERISTICI ALE EXTRACTULUI VEGETAL

Papirusul, plantă erbacee longevivă aparținând familiei ciperaceelor era utilizat încă din Egiptul antic pentru îngrijirea părului. Am ales să cultivăm specia Cyperus esculentus L. pentru concentrația sa mare de fosfolipide și acizi grași, care fac parte din compoziția fibrei capilare.

FIȘĂ BOTANICĂ

Specia Cyperus esculentus L. este o plantă erbacee longevivă aparținând familiei papirusului. Aceasta are o tulpină triunghiulară a cărei parte subterană este un rizom galben care prezintă la extremități, tuberculi comestibili bogați în acizi grași, lipide polare, fosfor și potasiu. Frunzele sale sunt liniare, de culoarea verde deschis și sunt asemănătoare firelor de iarbă. Florile sale, de culoarea crem, formează spiculețe.
Din punct de vedere istoric, specia Cyperus esculentus L. este originară din bazinul mediteranean și se crede că a fost adusă în Spania de către arabi în secolul IX. În zilele noastre, este întâlnită mai ales în Africa de Nord și în sudul Spaniei.

UTILIZĂRI TRADIȚIONALE

Primele întrebuințări ale speciei Cyperus esculentus L. au fost descrise în lucrarea Papirusul Ebers (1551 înainte de Hr). Acest document, datând din perioada Egiptul antic, reprezintă cel mai vechi tratat științific. În această lucrare regăsim o descriere a remediilor pe bază de pudră, coaptă sau crudă, obținută din rizomi de papirus. Combinată cu valeriana, amestecată cu grâu, untură și miere, aceasta era utilizată ca remediu pentru stimularea vitalității părului.

KLORANE Părul

NETEZIREA PĂRULUI

Papirus

Inovatoare, gama de produse de îngrijire nutritive și de netezire a părului KLORANE cu lapte de papirus propune o abordare unică: netezirea părului prin intermediul îngrijirii cu un triplu obiectiv: protejarea, repararea fibrelor capilare și preluarea controlului asupra volumului părului rebel. Creată pe baza extractului de lapte de papirus bogat în acizi grași și în lipide prezenți în mod obișnuit în fibrele capilare, această gamă este dedicată persoanelor cu păr uscat, rebel și dificil de netezit. Datorită acțiunii sale nutritive și protectoare, această gamă facilitează îndreptarea părului, controlul volumului acestuia, protejează părul împotriva agresiunilor termice (brushing-ul, plăcile de îndreptat părul, îndreptatul) și facilitează preluarea controlului firelor crețe rebele.

FAVORITE

0  produs(e)

ÎMI PREGĂTESC VIZITA LA FARMACIE

Nu ați selectat încă niciun produs