Mușețel

Matricaria recutita L.

Familia plantei Asteracee

UTILIZAREA ÎN FABRICAREA PRODUSELOR KLORANE

Cultivăm mușețelul sub soarele mediteranean respectând ecosistemul care ne înconjoară și controlăm calitatea fiecărei plante recoltate conform instrucțiunilor din specificațiile tehnice ale polului Phytofilière® al KLORANE. Florile sunt recoltate când sunt complet înflorite, fiind apoi uscate în mod natural la soare. Din petalele florilor de mușețel extragem ingredienții activi pe care îi concentrăm într-un extract care este incorporat în șamponul de deschidere a părului si de conferire a reflexelor blonde KLORANE cu extract de mușețel.

CARACTERISTICI ALE EXTRACTULUI VEGETAL

Mușețelul, plantă perenă originară din Europa, făcând parte din familia asteraceelor, este utilizată în mod tradițional pentru a conferi reflexe blonde părului. Am ales să cultivăm specia Matricaria recutita L. datorită concentrației sale în apigenin, flavonoid vegetal, cu proprietăți de deschidere a părului pe cale naturală.

FIȘĂ BOTANICĂ

Mușețelul este o plantă anuală înaltă foarte aromată, cu frunze glabre, verzi închis, penat-sectate.
Capitulele sale au, pe un singur receptacul gol la interior și lipsit de palee membranoase, flori ligulate albe și flori tubuloase galbene.
Răspândit în Africa de Nord și în toată Europa, acesta crește în solurile sărate și bogate în sodiu.

UTILIZĂRI TRADIȚIONALE

Infuzia și praful obținute din capitulele florale ale mușețelului sunt utilizate în mod tradițional ca „substanțe amare și ca aperitive” fiind faimoase pentru efectul lor de stimulenți digestivi.
De altfel, mușețelul este utilizat și în cazul afecțiunilor gastro-intestinale și pentru stimularea apetitului. Este de asemenea utilizat în cazul problemelor dermatologice. Îl regăsim și în fabricarea produselor cosmetice în compoziția șampoanelor și al gelurilor de protecție solară.

KLORANE Părul

INTENSITATEA CULORII

Mușețel

INTENSITATEA CULORII De conferire a reflexelor blonde și de deschidere

INTENSITATEA CULORII Fixarea, protejarea, prelungirea intensității

FAVORITE

0  produs(e)

ÎMI PREGĂTESC VIZITA LA FARMACIE

Nu ați selectat încă niciun produs