Rodie

Punica granatum L.

Familia plantei Punicacee

UTILIZAREA ÎN FABRICAREA PRODUSELOR KLORANE

Cultivăm rodiul în Maroc respectând ecosistemul care ne înconjoară și controlăm calitatea fiecărui fruct recoltat conform instrucțiunilor din specificațiile tehnice ale polului Phytofilière® al KLORANE. Din coaja acestuia extragem un extract a cărui eficacitate a fost brevetată și demonstrată științific: acesta prelungește rezistența culorii părului vopsit, aceasta persistând în medie de 2 ori mai mult timp. Acest extract este incorporat șamponului și produselor de îngrijire KLORANE destinate fixării culorii cu extract de rodie.

CARACTERISTICI ALE EXTRACTULUI VEGETAL

Rodia este folosită de secole de către femeile marocane pentru proprietățile sale tinctoriale. Cultivăm această specie unică, Punica granatum L. a cărei coajă este foarte bogată în tanin care fixează culoarea pe cheratină și previne decolorarea părului. Concentrația sa mare în polifenoli antioxidanți participă de asemenea la protecția strălucirii părului.

FIȘĂ BOTANICĂ

Originar din Iran, rodiul crește în gardurile vii ale regiunii mediteraneene. Acesta este un subarbust cu o înălțime între 2 și 5 metri. Are un trunchi întortocheat, care se ramifică în mod neregulat. Florile sale sunt roșii-purpurii sau de un roșu aprins. Fructul său este o bacă, sferică, de culoare roșu-cafeniu, de mărimea unei portocale și este învelit de un caliciu uscat.

UTILIZĂRI TRADIȚIONALE

Cunoscut încă din antichitate, rodiul nu este utilizat în Europa decât începând din secolul trecut. Coaja rădăcinii este cunoscută a fi un vermifug puternic. Fructul combate febra și problemele digestive. Semințele conțin potasiu și vitamina C. În fabricarea produselor tropicale acestea sunt folosite ca și ingrediente sau condimente.
În fabricarea produselor cosmetice, extractul obținut din scoarța rodiului se regăsește în uleiurile de masaj.

KLORANE Părul

INTENSITATEA CULORII Fixarea, protejarea, prelungirea intensității

Rodie

Culoarea intensă și strălucitoare a părului dvs. vopsit îi conferă acestuia o adevărată personalitate și luminozitate. Dar cu fiecare spălare, pigmenții se desprind de pe cheratina fibrelor capilare: culoarea dispare. Pe de altă parte, agresiunea chimică la care este supus părul dvs. în procesul vopsitului îl face mai fragil, mai uscat și mai aspru la atingere.
Pentru a-l proteja si a-i scoate în evidență culoarea la adevărata sa intensitate și a-i oferi părului dvs. toată protecția necesară, Laboratoarele KLORANE au selecționat un ingredient activ cu proprietăți excepționale: rodia.

FAVORITE

0  produs(e)

ÎMI PREGĂTESC VIZITA LA FARMACIE

Nu ați selectat încă niciun produs