Ovăz

Avena sativa L.

Familia plantei Poacee

UTILIZAREA ÎN FABRICAREA PRODUSELOR KLORANE

Laptele de ovăz este folosit în fabricarea produselor capilare KLORANE pentru proprietățile sale calmante.

CARACTERISTICI ALE EXTRACTULUI VEGETAL

Laptele de ovăz este obținut prin extracția lichidului din semințele de ovăz. Acest extract este ulterior transformat într-o soluție concentrată.

FIȘĂ BOTANICĂ

Ovăzul este o plantă erbacee anuală care se recoltează la sfârșitul verii. Aceasta are o înălțime variind între 50 și 150 de centimetri.
Rădăcina fasciculată dă naștere unor tulpini articulate care se termină prin panicule florale. Frunzele lineare și formând un înveliș, prezintă o singură ligulă mare. Spicurile aplecate în jos sunt protejate de două glume. Fructul, care se numește cariopsă, este cafeniu și lanceolat.

UTILIZĂRI TRADIȚIONALE

În prezent, fructul, și uneori și paiul ovăzului, sunt utilizate în scopuri medicinale. Fulgii de ovăz servesc la pregătirea anumitor terciuri hrănitoare care ajută la recuperarea forțelor. În infuzie, acestea stimulează apetitul, atenuează durerile de gât și au un efect fortifiant în caz de insomnii și oboseală nervoasă.
În decoct, ovăzul alină mâncărimile, eczema, degerăturile și pecinginile.
Acesta este de asemenea utilizat în fabricarea produselor de îngrijire a pielii și părului.

KLORANE Părul

UTILIZARE FRECVENTĂ Extrem de delicat, protector

Ovăz

Șampoane și produse de îngrijire extrem de delicate KLORANE cu lapte de ovăz.
Vă spălați des părul? Aveți un păr delicat? Căutați produse de îngrijire delicate care să vă protejeze părul și să respecte echilibrul natural al acestuia? Laboratoarele KLORANE au îmbinat în produsele lor toate efectele binefăcătoare și delicatețea laptelui de ovăz KLORANE, pentru a vă asigura îngrijirea părului dvs. și al copiilor dvs. Laptele de ovăz KLORANE a fost special selecționat pentru proprietățile sale remarcabile care conferă delicatețe și protecție pielii capului și fibrelor capilare.

FAVORITE

0  produs(e)

ÎMI PREGĂTESC VIZITA LA FARMACIE

Nu ați selectat încă niciun produs