Laboratoarele

Cercetarea în domeniul dermo-cosmeticii

 

Pentru Laboratoarele Klorane, activitatea de cercetare este parte integrantă a filozofiei noastre. În ceea ce privește produsele dermo-cosmetice, cercetarea efectuată de Klorane a presupus întotdeauna evaluări în conformitate cu reglementările în vigoare și în spiritul respectului eticii proprii Laboratoarelor Pierre Fabre. Aceste evaluări reflectă preocuparea noastră pentru siguranța consumatorului și sprijină revendicările noastre privind eficacitatea produselor noastre. Această cercetare poate fi descompusă după cum urmează:

                

Cercetarea principiilor active vegetale:

 

Cercetarea noilor principii active vegetale este realizată de către serviciul de Fitochimie, în colaborare cu (CRSN) Centrul de Cercetare a Substanțelor Naturale al grupului Pierre Fabre.
Această colaborare permite o cercetare completă a plantelor studiate. Acest serviciu de Fitochimie aparține structurii denumite Polul Phytofilière®. Laboratoarele Klorane pot astfel selecționa planta cea mai adaptată activității dorite.

 

 

Teste ale produselor:

 

Există diferite teste pentru controlul produselor Klorane.

 

  • Evaluarea inocuității produselor


 Laboratoarele Klorane aplică principiul fundamental al industriei farmaceutice: „Primum non nocere”, „În primul rând să nu dăunăm”. În scopul respectării acestei reguli de aur niciun test nu începe fără avizul prealabil al toxicologului. Acesta evaluează inocuitatea produsului, altfel spus se asigură că acesta nu este nociv. După studiul dosarului transmis de celula responsabilă cu siguranța produselor, toxicologul emite avizul care atestă inocuitatea produsului. Numai atunci por fi efectuate și celelalte teste.

 

  • Testele pe animale


Produsele noastre nu sunt testate pe animale.


  • Analiza senzorială


În cadrul acestui laborator, un grup de 70 persoane calificate analizează senzațiile percepute la aplicarea produselor. Această analiză este realizată prin teste oarbe și prin comparație cu un produs de referință. Caracteristicile standard, precum ușurința aplicării, strălucirea, fluiditatea și senzația de piele fină…sunt analizate sistematic. Acestea oferă un profil obiectiv al produsului testat și ghidează munca tehnicianului de farmacie conducându-l la obținerea produsului ideal.

 

  • Teste de utilizare


Aceste teste sunt realizate în condiții reale, de către populații țintă care utilizează tipul de produs asupra căruia se efectuează testul. Acesta consistă în distribuirea produsului unui eșantion între 70 și 100 de persoane necalificate, în scopul testării produsului la ele acasă, în condițiile normale de utilizare. Aprecierile acestora ne permit să știm dacă utilizarea produsului li s-a părut plăcută și ce părere au aceştia privind eficacitatea produsului. Această etapă poate conduce la revizuirea formulei produsului.

 

  • Toleranța la om


Produsul este testat pe o piele sănătoasă pentru început, apoi în funcție de tipul de produs și de revendicări, pe o piele lezată, fiind aplicat o singură dată sau în mod repetat conform metodologiilor specifice. Aceste metodologii diferă în funcție de tipul de produs, de tipul de piele, utilizarea pe pielea bebelușilor presupunând respectarea unor reguli destul de stricte, și o aplicare limitată la anumite zone.

 

  • Testarea biometrologică


Aceasta evaluează eficacitatea produsului măsurând în mod obiectiv anumiți parametri exacți: elasticitatea părului, proporția de hidratare a pielii… aceste studii sunt realizate în parteneriat cu centrul de cercetare a pielii amplasat în clădirea Hôtel Dieu Saint-Jacques din Toulouse.

 

  • Explorarea fotobiologică


Produsele de protecție solară constituie o activitate importantă: evaluarea indicilor cu scopul asigurării unei protecții solare satisfăcătoare împotriva razelor UVA și UVB, evaluarea rezistenței la apă, evaluarea cosmetică, studiile clinice de evaluare a eficacității acestora în condiții extreme (la mare, la munte, la tropice…) și în scopul prevenirii anumitor patologii generate de expunerea la soare.

 

  • Studii de eficacitate


Protocolul acestor studii este stabilit de către personalul însărcinat cu cercetarea clinică în parteneriat cu medici și consultanți specializați în acest domeniu. Aceste studii clinice sunt efectuate pentru a avea dovezi ale eficacității produselor asupra populației țintă. Acest tip de teste sunt realizate în special pentru produsele capilare împotriva căderii părului.
 
 

FAVORITE

0  produs(e)

ÎMI PREGĂTESC VIZITA LA FARMACIE

Nu ați selectat încă niciun produs