Klorane Părul

FIȘĂ SFATURI

 • Păr gras

  Seboreea

  Sebumul este secretat de către glandele sebacee deosebit de mari și abundente la nivelul pielii capului.

  Secreția fiziologică de sebum este necesară pentru a avea o podoabă capilară frumoasă. Vorbim despre păr gras în cazul în care secreția sebumului este exagerat de intensă și învelește toate fibrele capilare.

   

  Seboreea poate avea 2 tipuri de cauze:

  • Cauze externe precum purtarea frecventă a unei șepci sau transpirația abundentă.
  • Sau o dereglare hormonală androgenică.


  Mecanismul secreției sebumului depinde de activitatea hormonală.
  Prin inhibarea activității enzimei responsabile de generarea sebumului, activitatea glandelor sebacee este astfel echilibrată.

  Extractul de urzică de la KLORANE

  Această plantă perenă este acoperită în întregime cu pori urticanți. Rădăcinile sale de dezvoltă dintr-o tulpină subterană care urcă pe verticală, din care cresc în fiecare an noi tulpini la suprafața solului. Cu ajutorul unei soluții hidroalcoolice, se obține un extract care conține compuși policiclici care acționează asupra enzimei responsabile de generarea sebumului, reglând astfel activitatea glandelor sebacee.
 • Căderea părului după naștere

  După naștere, ajutați-vă părul să-și recapete vitalitatea și frumusețea

  După nașterea bebelușului…

  În timpul sarcinii părul dumneavoastră este în general în cea mai bună formă, frumos, viguros și strălucind de vitalitate. Dar după naștere părul dumneavoastră este slăbit, fragilizat și începe să cadă brusc.

  Care sunt factorii responsabili de această cădere a părului?

  Reluarea ciclului hormonal normal, caracterizat printr-o scădere masivă a nivelului de estrogen. Diminuarea bruscă a acestor hormoni atrage după sine pierderea simultană a tuturor firelor de păr care ar fi trebuit să cadă pe perioada celor 9 luni.
  Oboseala, stresul, legate de sosirea bebelușului. Consecințe: părul este slăbit, fragil, își pierde densitatea și volumul.

  Soluția Laboratoarelor KLORANE

  Pentru a vă permite să vă recăpătați un păr bogat și plin de sănătate, Laboratoarele KLORANE au creat QUINAFORT pentru femei, un tratament complet împotriva căderii părului. Ușor de utilizat, non-gras, fără să încarce părul, acesta are ca țintă căderea părului legată de sosirea bebelușului.

  Extractul de chinină de la Klorane

  Laboratoarele KLORANE au selecționat o varietate specifică de chinină roșie (Cinchona succirubra Pav.) aleasă pentru concentrația sa mare de chinină. Această moleculă cu proprietăți stimulante și fortifiante demonstrate și brevetate, acționează direct asupra pielii capului favorizând creșterea fibrelor capilare. Pe lângă aceasta, planta cleome (Cleome spinosa Jacq.), plantă bogată în sulf, întărește structura cheratinică datorită aportului său de aminoacizi sulfurați și mărește astfel rezistența părului.

  Eficacitatea produsului QUINAFORT pentru femei

  Testele clinice realizate sub control dermatologic au evidențiat o stimulare a creșterii părului la 90% dintre femei*.
  Părul este vizibil mai rezistent, mai bogat, își recapătă soliditatea și densitatea.
   

  Programul de tratamente Klorane împotriva căderii părului pe bază de extract de chinină

  Fortifiantul capilar împotriva căderii părului
  Quinoral, cu extract de chinină, care se administrează pe cale orală, se poate utiliza ca supliment al tratamentului QUINAFORT pentru uz local împotriva căderii părului.
  QUINORAL oprește căderea părului, redând densitatea și rezistența părului.

  Șampon și tratament cu extract de chinină și vitamina B
  Ca și complement al acestuia sau pentru a fi alternată cu tratamentul QUINAFORT pentru uz local împotriva căderii părului, există o întreagă gamă de produse de îngrijire fortifiante cu extract de chinină și vitamina B care cuprinde un ȘAMPON și un BALSAM, adevărate surse de energie și frumusețe pentru părul lipsit de vigoare.

 • Păr uscat

  Aveți părul lipsit de strălucire, aspru sau se rupe repede? Vârfurile părului dvs. sunt despicate, aveți părul rebel și greu de descurcat?

  Părul dumneavoastră este uscat și fragilzat. La fel cum epiderma reflectă sănătatea pielii, cuticula, stratul extern al firului de păr reflectă starea generală a părului.
  Un fir de păr sănătos este protejat de către pelicula externă a cuticulei părului, netezită pe toată lungimea fibrei capilare și de o peliculă hidrolipidică prezentă la suprafață, care protejează cuticula împotriva deshidratării.
  Solzii cuticulei pot ieși în afară, fără motiv sau ca urmare a agresiunilor externe (brushing-uri, vopsire, păr făcut permanent), și filmul protector se poate degrada.
  Astfel, cuticula degradată nu-și mai poate îndeplini rolul protector și factorii agresiunilor (razele UV, poluarea, vântul, frigul) atacă direct cortexul, centrul firului de păr. Apa conținută în mod normal de către firele păr se evaporă, cheratina își pierde proteinele, iar melanina srolule degradează.
  Structura părului este afectată atât în profunzime cât și la suprafață. Deshidratat și cu o structură deteriorată, părul devine lipsit de strălucire și aspru, și se încurcă repede. Fără îngrijire, părul se rupe cu ușurință și se despică la vârfuri. Părul uscat necesită, prin urmare, tratamente frecvente pentru restabilirea echilibrului acestuia și mai ales pentru prevenirea deshidratării.

  Soluția pentru hrănirea și repararea părului uscat

  Pentru o eficacitate sporită împotriva deshidratării, părul are nevoie de un tratament care să acționeze atât în profunzime cât și la suprafață. Hrănirea și repararea structurii părului în profunzime pentru ca acesta să-și recapete rezistența, vitalitatea și suplețea; reînchiderea solzilor cuticulei pentru a avea un păr mai neted și mai strălucitor; refacerea integrității peliculei hidrolipidice de la suprafața firelor de păr pentru a restabili hidratarea fibrei capilare pe o perioadă îndelungată de timp.

  Păr uscat

  Oferiți o cură de hrănire părului dumneavoastră cu ajutorul untului de mango de la KLORANE…
  Manghierul (Mangifera indica L.), arbore sacru în cultura hindușilor, este cultivat de mai mult de 4000 de ani. Robust, acesta poate atinge 30-40 metri în înălțime. Fructul său, mango, are un sâmbure extrem de bogat în acizi grași din care se obține, prin extracție la rece, untul de mango.

  Les Laboratoarele KLORANE au selecționat untul de mango pentru concentrația sa mare de acizi grași foarte nutritivi conținuți. Acesta hrănește și repară structura fibrei capilare, netezește părul și reface integritatea peliculei hidrolipidice care protejează părul împotriva deshidratării.
  Rezultatul: părul uscat este hrănit și hidratat; reparat si restructurat pe toată lungimea firelor de păr, acesta se rupe mai greu și rezistă mai bine la periere; neted la suprafață, acesta redevine moale și strălucitor; protejat, părul devine mai rezistent la agresiunile externe care provoacă deshidratarea acestuia.  

  O linie de produse de îngrijire creată pentru a oferi părului uscat resursele necesare refacerii

  Gama capilară KLORANE pe bază de unt de mango se compune din patru produse de îngrijire concepute pentru a aduce soluții adaptate nevoilor părului uscat, chiar și ale părului celui mai deteriorat:
  Un șampon nutritiv
  Un balsam nutritiv și pentru descurcarea părului
  O mască reparatoare intens nutritivă
  Un tratament lichid fără nevoie de clătire, nutritiv și protector, de aplicat pe lungimea părului și pe vârfurile uscate și deteriorate.
  Texturile generoase, deosebit de cremoase, care se topesc pe păr, fac părul suplu și strălucitor, ușor de descurcat și nu-l încarcă. Chiar și părul cel mai uscat este revitalizat și-și recapătă frumusețea naturală.

  Păr uscat: sfaturi și indicații

  Îngrijiți-vă părul cu delicatețe … la fel cum vă îngrijiți pielea.
  Evitați apa prea caldă la spălarea acestuia, apa prea calcaroasă sau cu o prea mare concentrație de clor, care usucă textura părului.
  Pieptănați-vă părul înainte de a aplica orice produs și în timpul aplicării, cu un pieptene cu dinți rari pentru a nu-l traumatiza.
  Pentru a nu distruge pelicula protectoare a părului, zvântați-vă părul cu ajutorul unui prosop fără a-l freca, și nu-l periați violent.
  Fiți atenți/atente la aerul excesiv de cald al uscătorului de păr: folosiți-l la nivelul minim, fără a insista prea mult pe aceeași porțiune a părului.

  Aerisiți-vă pielea capului

  Un masaj zilnic a pielii capului permite activarea circulației sanguine care hrănește bulbul pilos, și stimularea glandelor sebacee pentru a forma o peliculă hidrolipidică eficace împotriva deshidratării.

  Îmbunătățiți-vă starea de sănătate generală

  Hrăniți-vă echilibrat, variind aportul dumneavoastră de proteine, vitamine și minerale. Luați, de asemenea, suplimente alimentare.

  Este momentul… soluțiilor extreme!

  Limitați manipulările capilare traumatizante (brushing-uri, permanente, ondulare), pe perioada necesară refacerii peliculei externe protectoare a părului dumneavoastră. Dacă aveți părul despicat la vârfuri, există o singură soluție: să vă scurtați părului și să-l tratați cu produse specifice, precum tratamentul lichid nutritiv și protector KLORANE cu unt de mango. (link către fișa descriptivă a produsului)

 • Părul vopsit

  Culoarea naturală a părului, o caracteristică fiziologică

  Culoarea părului

  Culoarea naturală a părului este determinată de prezența granulelor de melanină, de abundența, mărimea și de distribuirea acestora. Melanina este un pigment natural produs la nivelul bulbului pilos. Pe durata creșterii firului de păr, melanina este legată de cheratina din cortexul fibrelor capilare. Melanina este alcătuită din două tipuri de pigmenți:
   
  Eumelanina, sau pigmenții granulați, responsabili de nuanțele închise și de reflexele cenușii.
  Feomelanina, sau pigmenții difuzi, responsabili de nuanțele deschise și cu reflexe aurii sau roșcate.
  Combinarea celor doi pigmenți (eumelanina și feomelanina), abundența și repartiția acestora în interiorul cortexului generează o mare varietate de nuanțe.

  Diferitele tipuri de vopsele și efectele lor asupra părului

  Vopseaua permanentă cu oxidanți
  Acest tip de vopsea implică OXIDAREA melaninei din păr: pigmentul natural, melanina, se dizolvă și un alt pigment îi ia locul și se combină cu cheratina. Oxidarea mai are ca și consecință agresiunea cauzată la nivelul punților disulfurice și al legăturilor hidrogenate ale cheratinei. Acest lucru atrage după sine fragilizarea fibrei capilare.
   
  Vopseaua temporară
  Este cea care atacă cel mai puțin părul. Pigmenții de colorare ai acestei vopsele au o afinitate slabă cu cheratina (mărimea lor este studiată pentru a-i împiedica să penetreze în fibrele capilare) aceștia fixându-se în mod superficial pe cuticulă, la fel ca un machiaj, rezistând astfel timp de câteva spălări.  

  Vopseaua permanentă, o alterare a proprietăților firelor de păr


  Părul vopsit, condiții de viață fragilizate ale firelor de păr
   
  Gesturile zilnice și condițiile de viață ale firelor de păr favorizează alterarea părului vopsit. Acestea contribuie la decolorarea vopselei, agravând degradarea părului, estompează și reduc intensitatea culorii.

  Inamicul nr. 1: detergenții. Cine dintre dumneavoastră n-a remarcat la prima spălare după vopsire cum apa din cadă se colorează și cum o parte din culoarea părului dvs. se pierde în același timp? Acest fenomen de decolorare este datorat unei acțiuni detergente prea puternice. Într-adevăr, pe măsură ce ne spălăm părul cu șampoane prea decapante, acțiunea lor detergentă poate decolora vopseaua estompând culoarea părului și reducând intensitatea acesteia.

  Inamicul nr. 2: razele UV. Soarele fragilizează părul și-l decolorează. Razele solare provoacă de asemenea apariția radicalilor liberi. Mai mult, razele UV deteriorează firele de păr despicate care ies în afară și părul nu mai poate reflecta lumina, determinând astfel pierderea strălucirii părului.
   
  Inamicul nr. 3: apa care umflă fibrele capilare favorizând prelingerea pigmenților. Apa calcaroasă este unul dintre principalii factori ai decolorării părului. Calciul din apă se depune pe fibrele capilare deteriorând cuticula firelor de păr.

 • Problemele de mătreață

  Apariția mătreții

  Pielea capului este alcătuită din diferite straturi de celule suprapuse, printre care stratul numit cornee, care formează o barieră naturală protectoare. Această barieră este compusă din celule, corneocitele, sudate între ele printr-un liant intercelular bogat în lipide, liantul de coeziune dintre corneocite.

  Pe o piele a capului sănătoasă, desprinderea corneocitelor se efectuează într-un mod invizibil, deoarece celulele care se desprind sunt foarte mici.

  Pe o piele a capului cu mătreață, decojirea celulelor epidermei este vizibilă, deoarece celulele care se desprind sunt mai mari.

  Apariția mătreții se explică prin:

  Accelerarea reînnoirii celulare, asociată unei deshidratări a pielii capului și unei modificări a structurii liantului intercelular.
  Corneocitele sunt eliminate sub forma unor pojghițe vizibile

  Proliferarea excesivă a Pityrosporum ovale (drojdia)
  Generarea mâncărimilor și iritațiilor

  Mătreață uscată?  
  Mătreața uscată reprezintă micile particule albe și fine care se desprind cu ușurință de pe pielea capului.
   
  Mătreață grasă?
  Mătreața grasă aderă la pielea capului, cauzând adesea mâncărimi.
   
  Cazurile grave:
  Cauzele acestora:
  Proliferarea excesivă a Pityrosporum ovale
  Modificarea structurii liantului intercelular dintre corneocite
  Și, în cea mai mare parte a cazurilor, o hipersecreție a sebumului
  Acestea se caracterizează prin:
  Decojirea excesivă a pielii capului
  Mâncărimi și iritații puternice
  Adeziunea cojilor de mătreață la pielea capului

 • Păr blond

  Extractul de mușețel de la Klorane deschide pe cale naturală culoarea părului blond

  Extractul de mușețel de la Klorane: istoric și tradiții

  Originar din regiunile mediteraneene, mușețelul (Matricaria chamomilla), plantă anuală înaltă foarte aromată, este utilizat încă din antichitate.
  Varietatea specifică de mușețel numită Matricaria recutita L., a fost selecționată de către
  Laboratoarele Klorane cu mai mult de 40 de ani în urmă pentru conținutul său bogat în pigmenți naturali care se fixează pe pelicula externă a cuticulei firelor de păr fără a penetra în centrul acestora.
  Această varietate de mușețel permite deschiderea părului blond și conferă superbe reflexe foarte naturale părului castaniu deschis. Bazându-se pe ampla experiență și expertiză acumulate de Laboratoarele Klorane, noua gamă cu extract de mușețel compusă din șamponul cu extract de mușețel, balsamul cremă pentru luminozitatea părului și din soluția cu efect de strălucire, constituie un adevărat program de îngrijire pentru toate tipurile de păr blond, fie că este un blond natural, șuvițat sau vopsit.
  Matricaria chamomilla recutita L. are de asemenea proprietăți pentru conferirea strălucirii și luminozității părului fără a-l altera, făcând părul moale. Această gamă este astfel perfect adaptată întregii familii, în special copiilor.

  Gama cu extract de mușețel Matricaria chamomilla recutita L:

  Eficacitate demonstrată pentru părul blond
  Pentru evaluarea eficacității extractului de mușețel, Laboratoarele Klorane au realizat un studiu pentru măsurarea strălucirii părului după tratament, analizând fotografii polarizate încrucișat.
  Strălucirea părului a fost intensificată la 70 % dintre femeile care au utilizat gama cu extract de mușețel.


FAVORITE

0  produs(e)

ÎMI PREGĂTESC VIZITA LA FARMACIE

Nu ați selectat încă niciun produs